Lisää roskia keskustaan

Porvoossa puhutaan paljon siitä, että keskustan elinvoimaa parantamaan tarvitaan ilmaisia parkkipaikkoja. Väärin. Keskustan kaupat tarvitsevat roskia. Erityisesti muoviroskia.

Kun valitsen kauppareissun suuntaa, ratkaisevaa ei ole se minne saa parkkeerattua auton tai fillarin. Toistaiseksi se ei ole ollut koskaan iso ongelma. Sen sijaan mietityttää mitä kaikkea saa tehtyä kerralla. Jos lapsen hakee kerhosta koiran kanssa, kauppaan ei ole asiaa. Jos käy kaupassa keskustassa, muovinkierrätys jää odottamaan seuraavaa reissua.

Siinä missä kartonkipakkauksia voi kuskata Näsin ja Tarmolan välillä tusinaan eri keräyspisteeseen, muovia otetaan vastaan vain isoilla Näsin S-marketilla ja Tarmolan K-Supermarketilla. Taloyhtiöillä toki on omat keräyksensä, mutta omakotitalojen kohdalla kiire ja roskat jo ohjaavat uutta kulutusta.

Jos vaikka torin lähelle Rauhankadun ekopisteeseen voisi kiikuttaa roskat ja paluumatkalla ostaa mukaan tarpeellista tavaraa, ei keskustareissun päälle tarvitsisi tehdä erikseen roskarundia. Muovinkeräys saisi olla kaikilla ekopisteillä.